Gepost door: Mieke | 8 maart 2008

Hmmm…

De auto begon een beetje raar te klinken… Sterker nog… als ik veel moest remmen op het stukje naar IJmuiden toe, dan klonk het bij het eindpunt een beetje alsof de hele onderkant onder de auto vandaan zou kieperen.

Dus naar de garage. Ik zette de auto af. Leverde de sleutel in. En liep langs een mooie bolide richting huis. Hoe meer stappen ik deed… hoe sterker de mooie bolide me voor de geest stond. Hmmm… onze auto is van ’93. Nu klinkt ie raar bij het remmen. Wat is er straks weer aan de hand. Hmmm… die andere auto is ook groot genoeg om een caravan te trekken. Hmmm… ik rijd iedere dag zo’n 70km en die andere gaat op lpg. Halverwege Piet gebeld. Ik hoorde hem denken: Hmmm…

Tim hoorde het aan: Hmmm… Hmmm…. is een overweging. Niet direct negatief. Maar een nieuwe auto kost best wel wat. De oude hadden we impulsief gekocht. We hadden gewoon een nieuwe nodig. Van die daarvoor was de motor soort van ontploft, die kon niet meer naar de dokter. En onze auto stond nu bij de dokter… de remschijven bleken later zo krom als een hoepel te zijn.
Uiteindelijk de garage gebeld of we een proefrit konden maken in de mooie bolide. En jawel, natuurlijk kon dat.

Een lang verhaal kort (zonder de hindernissen van verlopen rijbewijzen, papieren die in Belgie bleken te zijn en een verlopen APK uitgebreid te vertellen… allemaal wel waar gebeurd overigens) we hebben de mooie bolide!

Voor de dames: Een bordeaurode auto, die fijn optrekt met veel vakjes in het dashboard.
Voor de heren: Een peugeot 406.

Oh ja… door alle problemen om hem hier voor de deur te krijgen hebben we hem JOEPIE genoemd. Vergeet bij het uitspreken van de naam, niet de twee gebalde vuistjes in de lucht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: