Gepost door: Mieke | 5 november 2007

Internet

Internet blijft een intrigerend fenomeen. Want hoe je het ook wendt of keert. Vaak is het niet live. De informatie die er op staat kan ongelofelijk up-to-date zijn. Maar het is 99 van de 100 keer niet realtime.

De filmpjes op youtube zijn eerst opgenomen, ge-upload en toen voor het publiek zichtbaar.  De rondje blogs dat je dagelijks afsurft, staat er eerder op dan je ze leest. Je leest dit bericht niet terwijl ik het schrijf.  Als het goed is. 🙂

TV en radio kunnen live zijn. Er zijn niet al teveel kanalen. Mensen tunen in op een kanaal. En het aantal kijkers is hoog genoeg om het programma live uit te zenden. Bij internet is dat zelden het geval.

Er zijn zo waanzinnig veel kanalen. Het lijkt wel of iedereen minimaal 1 site in de lucht heeft. Het is onmogelijk om iets live te doen en het dan ook letterlijk te laten eindigen, zoals op tv.

Internet loont door de “te zien vanaf”  tijd, niet door het “te zien om” tijdstip. Maar daardoor zijn er potentieel wel veel meer bezoekers die de informatie zien.

Hoe zou dat tv uitzendingen nog gaan beinvloeden? De kracht van internet.

May the force be with you.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: